XI. Ingatlanfejlesztés Napja

Időpont

2023. november 20.

XI. Ingatlanfejlesztés Napja

2023-ban, tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án. Célunk az volt, hogy bemutassuk, az ingatlanfejlesztő “szakma” sokszínűségét, sokrétűségét és, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a jövő nemzedékre, a jövő szakembereire, ezért 2023-ban is kiemelten foglalkoztunk ezen a napon a diákokkal. XI. IFK Hallgatói Ötletpályázatunk címe: “Revitalizáció – értékteremtés – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése megajánlott témakörökből szakmai mentorok támogatásával” volt.

Idén a pályázók két témából választhattak:

1. Goldmann György tér – méltó új épület a Műegyetemnek, interdiszciplináris kapcsolatok címmel. A volt menza és V2 épületek bontása után a terület 2020. óta vár egy új hasznosítási forma megtalálására. A helyszín több egyetem közelségében található, így akár multifunkcionális felhasználás is szóba jöhetett. Emellett a város és a Duna part egyik frekventált helyszíne, UNESCO világörökségi terület határán található, így a megfelelő hasznosítás mellett az építészeti megjelenés kiemelten fontos volt.

2. Kőérberek Arzenál, avagy a volt kamaraerdei repülőtéri laktanya életre keltése című témában is többen pályáztak. A budaörsi repülőtér szomszédságában található rozsdaövezeti terület, a volt Vasvári Pál Laktanya revitalizációja, egy kisebb városrész kialakítása volt a cél. A kiírás szerint alapvetően kertvárosias beépítés jöhetett szóba, mindenképpen elsőrendű feladat volt a szükséges szolgáltatáscsomagok kialakítása, a terület infrastruktúrájának és tájépítészetének kialakítása.

A győztes pályázat a “Tavirózsa városrészfejlesztési projekt” című pályamunka lett, melynek a kreativitás, a fenntarthatóság és a megvalósítás a legfőbb értékei. A győztes csapat tagjai 1 millió forint pénzjutalomban részesülnek és kiutazhatnak 2024-ben a müncheni Expo Real ingatlanszakmai kiállításra.

A második helyezett a BME Innovation Center pályázat lett, a csapattagok 750 ezer forint jutalomban részesültek. A harmadik helyet pedig a GX projekt című pályázat nyerte el, a csapat 500 ezer forintot nyert.

A XI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából megjelent az IFK által elindított, Ingatlanfejlesztés Anno című könyvsorozat következő része is “Budapest Városrendezési Szabályzatai” címmel Fabó Beáta és Nagy Béla szerzőktől, ezzel a kötettel köszöntötte az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület a 150 éves Budapestet.

Képgaléria

Gálavacsora képek

Rendezvények

  • nov 20

    XI. Ingatlanfejlesztés Napja

    2023-ben, tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Budapest városrendezési szabályzatai

Budapest városrendezési szabályzatai

2023. november 20-án jelent meg a XI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Budapesti tisztviselőtelepek

Budapesti tisztviselőtelepek

2022. november 18-án jelent meg a X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés