VIII. Ingatlanfejlesztés Napja

Időpont

2020. november 20.

VIII. Ingatlanfejlesztés Napja

Az idei Ingatlanfejlesztés Napja eltér a megszokottól. Nagyon. Sajnos nem találkozhatunk, hogy közösen ünnepelhessünk, sajnos nem adhatjuk át a Hallgatói Ötletpályázat díjazottjainak a Talentum Díjat a Gerbeaud színpadán és sajnos nem nyújthatjuk át Önnek személyesen az Ingatlanfejlesztés Anno sorozatunk legújabb „Kórházépítészet Budapesten” című kötetét.

Így most online tesszük, bízva abban, hogy jövőre ismét együtt ünnepelhetjük ezt a jeles napot!

Az IFK Hallgatói ötletpályázatával arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mennyire összetett feladat az ingatlanfejlesztés, milyen sok különböző szempont és szakterület összehangolására van szükség akár csak egy megfelelő koncepció összeállításához is.

A VIII. Hallgatói ötletpályázaton három témából választhattak ismét a pályázók: 1. Volt Józsefvárosi Pályaudvar területére városfejlesztési és beépítési koncepcióterv; 2. Ideiglenes tartózkodásra alkalmas város létesítése – Természeti katasztrófa, járvány esetén; 3. Modern iroda vagy lakóépület és környezete a COVID után.

Az IFK Talentum 2020 – díjat a HORUS – Ideiglenes tartózkodásra alkalmas város című pályamunka nyerte, a győztes pályázó csapat, a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának hallgatói 800 ezer forint pénzjutalomban részesül és kiutazhat 2021-ben a müncheni Expo Real kiállításra.

A Co-with – Modern lakóépület a COVID után című dokumentációt készítő csapat második helyezettként 500 ezer forint jutalomban részesül.

A Sínen – Józsefváros című, volt Józsefvárosi Pályaudvar területére városfejlesztési és beépítési koncepciótervet alkotó csapat harmadik helyen végzett és 300 ezer forint pénzjutalmat kap.

Pályázati bemutatóvideók megtekintése

1. helyezett – HORUS (552 Mbyte)
2. helyezett – CO-with (56 Mbyte)
3. helyezett – Sínen (370 Mbyte)

Rendezvények

  • nov 20

    XI. Ingatlanfejlesztés Napja

    2023-ben, tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Budapest városrendezési szabályzatai

Budapest városrendezési szabályzatai

2023. november 20-án jelent meg a XI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Budapesti tisztviselőtelepek

Budapesti tisztviselőtelepek

2022. november 18-án jelent meg a X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés