IX. Ingatlanfejlesztés Napja

Időpont

2021. november 20.

IX. Ingatlanfejlesztés Napja

2021-ben, kilencedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 19-én. Célunk az volt, hogy bemutassuk, az ingatlanfejlesztő „szakma” sokszínűségét, sokrétűségét és, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a jövő nemzedékre, a jövő szakembereire, ezért 2021-ben is kiemelten foglalkoztunk ezen a napon a diákokkal. IX. IFK Hallgatói Ötletpályázatunk címe: „Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése megajánlott témakörökből mentorok támogatásával” volt.

Idén a pályázók három témából választhattak: kidolgozhatták Budafok városközpont és Duna part rehabilitációját és beépítését azzal a kettős feladattal, hogy a meglévő városközpont valódi szerephez jusson és egyben új városi területet alakítsanak ki a Duna part beépítetlen részén. Újragondolhatták a területhasználatot a Hajógyári sziget – fesztiválközpont és szabadidő park című témakör keretében. Az SSC a COVID után – Hogyan változtak meg az elvárások a munkahelyekkel szemben a járvány hatására? című témakörben megalkothatták, miként néz majd ki a jövő SSC irodája. 

A IX. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából megjelent az IFK által elindított, Ingatlanfejlesztés Anno című könyvsorozat következő része is Hotelek futószalagon – A siófoki szállodagyár és a magyar panelépítészet története címmel Glázer Tamás tollából. Az IFK tagvállalatai Mester Nándor: Többet. Jobbat. Mást, mint más – Visszaemlékezés Kovács Attilára című kötettel rótták le tiszteletüket a tavasszal hirtelen távozott innovatív építész, az IFK korábbi alelnöke, a DVM group és a Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa, Magyarország egyik legismertebb és elismertebb ingatlanfejlesztője előtt.

A legjobbnak Budafok városközpont és Duna part rehabilitációját és beépítését megtervező csapat „Borváros Pezsgő Utcái” című pályamunkája bizonyult. A győztes csapat tagjai – BME négy építészhallgatója – 800 ezer forint pénzjutalomban részesülnek és kiutazhatnak 2022-ben a müncheni Expo Real világkiállításra.

A második helyezett a Hajógyári sziget lehetőségeit újragondoló munkájával, a „See&Get” című pályázatot beadó csapat lett, a tagok 500 ezer forint jutalomban részesültek.

A „Budafok – Élettel teli kisváros a nagyvárosban” című pályázat alkotói harmadik helyezettként 300 ezer forint pénzjutalmat vehettek át.

Pályázati anyagok megtekintése

1. helyezett: Borváros Pezsgő Utcái ( PDF, 40 Mbyte)
2. helyezett: See&Get (PPSX, 391 Mbyte)
3. helyezett: Budafok – Élettel teli kisváros a nagyvárosban (PDF, 18 MByte)

Rendezvények

  • nov 18

    X. Ingatlanfejlesztés Napja

    2022-ben, tizedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 18-án.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Budapesti tisztviselőtelepek

Budapesti tisztviselőtelepek

2022. november 18-án jelent meg a X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Hotelek futószalagon

Hotelek futószalagon

2021. november 20-án jelent meg a IX. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés