X. Ingatlanfejlesztés Napja

Időpont

2022. november 18.

X. Ingatlanfejlesztés Napja

2022-ben, tizedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 18-án. Célunk az volt, hogy bemutassuk, az ingatlanfejlesztő “szakma” sokszínűségét, sokrétűségét és, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a jövő nemzedékre, a jövő szakembereire, ezért 2021-ben is kiemelten foglalkoztunk ezen a napon a diákokkal. X. IFK Hallgatói Ötletpályázatunk címe: “Gondold újra! Rozsdátlaníts! – Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése megajánlott témakörökből szakmai mentorok támogatásával” volt.

Idén a pályázók három témából választhattak:

1. Tétényi úti üzletközpont és környezete (Bikás Park mellett) – revitalizáció vagy valami új?
2. Budatétény és a Hárosi-Duna part rehabilitációja és beépítése – Rozsdaövezeti terület megújítása mintegy 6 hektáron, a Furnér Művek és a Hárosi-Duna part közötti terület kialakítása.
3. Újpesti Dunapart revitalizációja a vasúti híd lábánál – hasznosítás a változási tilalom feloldása után – az összesen legalább 16 hektáros terület lehető legjobb hasznosításának megtalálása, a Dunapart életre keltése.

A legjobbnak a Tétényi úti üzletközpont és környezete beépítését megtervező csapat “Bikás Corner” című pályamunkája bizonyult. A győztes csapat tagjai 800 ezer forint pénzjutalomban részesülnek és kiutazhatnak 2023-ban a müncheni Expo Real ingatlanszakmai kiállításra.

A második helyezett a Budatétény és a Hárosi-Duna part rehabilitációját újragondoló csapat “A város egy élmény” című pályázat készítői lettek, a tagok 500 ezer forint jutalomban részesültek. Idén az első két díjra jelölt pályázatot a szakmai zsűri.

A X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából megjelent az IFK által elindított, Ingatlanfejlesztés Anno című könyvsorozat következő része is “Budapesti Tisztviselőtelepek” címmel Körner Zsuzsa tollából. Könyv letöltése
 

Pályázati anyagok megtekintése

1. helyezett: prezentáció és film (ZIP, 252 Mbyte)
2. helyezett: prezentáció és film (ZIP, 120 Mbyte)

Képgaléria

Gálavacsora képek

Rendezvények

  • nov 20

    XI. Ingatlanfejlesztés Napja

    2023-ben, tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Budapest városrendezési szabályzatai

Budapest városrendezési szabályzatai

2023. november 20-án jelent meg a XI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Budapesti tisztviselőtelepek

Budapesti tisztviselőtelepek

2022. november 18-án jelent meg a X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés