Publikációk

IFK-javaslat az új lakás építések ÁFA-tartalmának csökkentésére

1. Tavalyi tényszámok alapján mekkora lehet a költségvetés bevétele újlakás értékesítésből? KSH adatok 2014 első ¾-év adatok: ¾ év tény egész év (becslés) Használatbavételi engedélyek száma: 5168 db 7000 db Vállalkozó által épített 39% 2015 db 2730 db Figyelembe vett […]

Az IFK vitaindító felvetései egyes, a fejlesztői tevékenységet befolyásoló szabályozási kérdésekről

Épített környezetünk jövőjét döntően befolyásolja az ingatlanfejlesztési tevékenység keretének szabályozása. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon a magyarországi ingatlanszektor szakmai színvonalának emeléséhez.

Az ingatlanfejlesztői kerekasztal javaslatai egyes építésügyi jogszabályok módosítására, illetve a jogalkalmazói gyakorlat fejlesztésére

Az építésügyi hatóságok gyakorlata nem egységes és következetes abban, hogy mely szakhatóságok állásfoglalásának beszerzése szükséges az egyes építésügyi engedélyezési eljárások során.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal és az ÉVOSZ közös nyilatkozata

Az építőipar területén fennálló egyik legsúlyosabb probléma a lánctartozás, amely abból adódik, hogy a szerződésszerű teljesítések után a fővállalkozó nem kapja meg a pénzét, vagy a megkapott pénzből nem fizeti ki a tartozását az alvállalkozóinak, illetve az alvállalkozói lánc valamelyik szintjén elakad a pénz.

Közcélú beruházásokat terhelő ÁFA fizetési kötelezettség

Magyarországon az önkormányzatok, valamint az önkormányzati építésügyi hatóságok általános gyakorlatává vált az utóbbi években, hogy egy-egy nagyobb ingatlanfejlesztés feltételéül olyan közcélú beruházásokat szabnak, amelyek elmaradása esetére az ingatlanfejlesztés nem valósítható meg.

Javaslatok a műemlékek hasznosításával, fejlesztésével kapcsolatban

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) megalakulása óta aktívan dolgozik olyan problémák feloldásán, melyekkel a magyarországi ingatlanfejlesztők általánosan szembesülnek napi tevékenységük során.

• Elhunyt Kovács Attila

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagvállalatai és elnöksége búcsúznak az innovatív ingatlanfejlesztőtől, kiváló szakembertől, inspiráló kollégától és nagyszerű baráttól, Kovács Attilától.

2021. február 16.

• Ingatlanfejlesztők: az irodaházak felkészültek az irodahasználók visszatérésére

Az irodaházak üzemeltetői felkészültek rá, hogy a járvány enyhülésével egyre több dolgozó tér vissza a munkahelyére a home office-ból – jelentette be Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke.

2020. május 20.