Összefogás a négyzeten – szövetségre lépett az IFK és a BBR

Az Ingatlanfejlesztő Kerekasztal Egyesület és a Budapest Business Region hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá november 10-én, kedden délután, a Property Investment Forumon. A legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekképviselete és a nyugat-európai üzleti régiók mintájára alakult ingatlanfejlesztő klaszter együttműködésének lényege, hogy rokon küldetésüket összehangolva növeljék működési hatékonyságukat.

A két fél tevékenységét jogi és hatástanulmányok megrendelésével, stratégiai szinten pedig közös fellépéssel köti össze a magánszektor képviseletében Budapesttel és a mindenkori kormányzattal történő tárgyalások folyamán.

Összefogás IFK - BBR

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület munkájával az ingatlanfejlesztés szakmai színvonalának emelésére törekszik. Ennek érdekében az átlátható és kiszámítható településfejlesztési, építéshatósági szabályrendszer elérését, a tagvállalatok társadalmi felelősségvállalási tevékenységének kiterjesztését, valamint az épített környezethez kapcsolódó társadalmi értékek fokozott védelmét tűzték zászlójukra.

A Budapest Business Region elsődleges célja pedig a befektetés-ösztönzés, hogy ingatlanpiac szereplőivel folytatott folyamatos kommunikációval, valamint a hazai és nemzetközi gazdasági nyilvánosságban való jelenléttel erősítse a régió és a város imázsát, pozicionálja a budapesti és környékbeli fejlesztéseket a globális piacon.

Az aláírók, Dr. Árendás Gergely, az IFK elnöke, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, és Dr. Gulyás Kovács Gergely, a BBR elnöke, a DunaCity ügyvezető-igazgatója, egyetértett abban, hogy eszközeik ugyan mások, a piaci működések hatékonyságának elősegítése és a régió márkázása egyaránt elősegíti Budapest felértékelését és a pozitív példák terjedését.