Környezettudatos Szakmai Délután

A Hungary Green Building Council (HuGBC) kezdeményezésére november 26-án rendezték meg Budapesten az első Környezettudatos Szakmai Délutánt.

A HuGBC, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal (IFK) és a Magyar Innovációs Építési Egyesület (MIÉE) közös szervezésében létrejött rendezvény célja az volt, hogy bemutassák az Angliában kidolgozott BREEAM és az Egyesült Államokhoz köthető LEED nemzetközi épület-értékelő rendszereket, melyek az épületek optimális energia felhasználásán túl kiterjedten vizsgálja az épület környezetre és használóira tett hatását. A BREEAM rendszerről Barta Zsombor tartott előadást, a LEED-et pedig Márfi József a HuGBC tagjai mutatták be.

“Örömmel tapasztaltuk, hogy már az első alkalommal nagy érdeklődés övezte a rendezvényt. A siker jól mutatja a fenntartható építés fontosságát. Bízunk benne, hogy a jövőben rendszeressé válhatnak a Környezettudatos Szakmai Délutánok” – mondta Fegyverneky Sándor országos főépítész, a HuGBC elnöke.