Megalakult az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekképviselete

Magyar és nemzetközi tulajdonú cégek összefogásával, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével megalakult az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). Az IFK feladata a Magyarországon működő, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, célja – az IFK által elfogadott programokon keresztül – az épített környezet minőségének fejlesztése.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület munkájával arra törekszik, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztéseket világos szabályrendszer alapján, a funkcionalitás szempontjainak szem előtt tartásával, esztétikusan és gazdaságosan lehessen megvalósítani a tulajdonosok, a felhasználók és az épített környezet használói érdekében. Ezt a célt az IFK elsődlegesen az alábbi programok megvalósításán keresztül kívánja elérni:

• világos, átlátható és kiszámítható településfejlesztési, építéshatósági szabályrendszer elérése
  • a tagvállalatok társadalmi felelősségvállalási tevékenységének kiterjesztése, az épített környezethez kapcsolódó társadalmi értékek fokozott védelme
  • szakmai kapcsolatok kiépítése és ápolása itthon és nemzetközi szinten egyaránt, az ingatlanpiaci szereplők között és az ingatlanpiac és a gazdaság egyéb ágainak szervezetei között
  • az ingatlanfejlesztés szakmai színvonalának emelése
  • közös fellépés a hatóságok által szervezett nyílt, az épített környezettel kapcsolatos tanácskozásokon
  • az ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos oktatási programok támogatása.

„Az Egyesület feladatának tekinti, hogy javítsa a magyarországi ingatlanfejlesztők közötti kommunikációt, összehangolja a szakmai célkitűzéseket, és egységes értékrendszer alapján közösen lépjen fel a magyarországi közigazgatási szervek, szakmai és egyéb szervezetek, valamint a közvélemény felé.” – mondta dr. Árendás Gergely, a WING Zrt. vezérigazgató-helyettese, az IFK elnöke.

Az IFK tagjai*:

• Ablon Ingatlanfejlesztő Kft.
  • AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft.
  • Biggeorge’s-NV Zrt.
  • Futureal Development Zrt.
  • GTC Magyarország Zrt.
  • ING Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.
  • IVG Development Hungary Kft.
  • Orco Vagyonkezelő Kft.
  • Skanska Magyarország Ingatlan Kft.
  • Trigránit Fejlesztési Zrt.
  • WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt.

Az IFK várhatóan tovább bővül, több szervezettel is tárgyalások folynak a csatlakozásról.

További információ:
Dr Árendás Gergely
Elnök
WING Zrt
e-mail: Arendasg@wing.hu
T: 450-4740

*Háttérinformáció:
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület jelentőségét alátámasztó adatsor bemutatja a tagok által fejlesztett projektek területét és azok összértékét:

Nettó bérbeadható terület (m²) millió Euro
Összes irodafejlesztés 1 049 203 2 176
Összes ipari fejlesztés 434 000 286
Összes kereskedelmi fejlesztés 413 850 1 564
Összes lakó fejlesztés 227 218 470
Összes egyéb fejlesztés 140 205 245
Összes fejlesztés 2 264 476 4 741 millió EURO
(1 327,5 milliárd Forint** azaz
ezerháromszázhuszonhét és
fél milliárd Forint)

**2010 januárjában 4 új taggal bővűlt az Egyesület, így a Codic, a BIF, az Ece és a Graphisoft eddig megvalósított projektjei is növelik az IFK által megvalósított fejlesztések értékét.