Elhunyt Kovács Attila

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagvállalatai és elnöksége megrendülten értesültek róla, hogy hihetetlenül fiatalon távozott Kovács Attila, az egyesület korábbi alelnöke, a DVM group és a Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa, Magyarország egyik legismertebb és elismertebb ingatlanfejlesztője. Halála pótolhatatlan veszteséget jelent szakmánknak. Vele egy progresszív, kiváló építészt, innovatív ingatlanfejlesztőt, remek üzletembert veszítettünk el – mondta Takács Ernő, az IFK elnöke.  Az IFK tagjai közösen róják le kegyeletüket a volt kolléga és barát előtt a meghirdetett megemlékezésen, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, 2021. február 17-én (szerdán) 12:30-kor.

Kovács AttilaHihetetlen munkabírása, szenvedélye, alkotni vágyása, páratlan elképzelései és az általa fejlesztett ikonikus épületek is biztosítják azonban, hogy szakmai hitvallása soha nem tűnik el, az általa képviselt ingatlanfejlesztési célokat, víziókat kollégái viszik tovább, nem csak itthon, de külföldön is, hiszen Attila teljesítményét, eredményeit a nemzetközi ingatlanfejlesztési szakma is elismerte.

Takács Ernő elmondta: Kovács Attila jelentős, Budapest arculatát is meghatározó épületeket hagyott örökül, nevéhez példaértékű beruházások fűződnek a műemlék- és örökségvédelemben és a kortárs építészetben is. Példaként említette az Eiffel Palace és a Váci 1 épület (volt Tőzsdepalota) örökségvédelmi megújítását, illetve a Szervita Square Building, a Promenade Gardens és az Eiffel Square épületeinek építészeti megoldásait, amelyben már a kortárs építészet és a környezettudatosság iránti szenvedélyes elkötelezettsége is megmutatkozott.

A múlt, a jelen és a jövő Kovács Attila munkásságában szerves egységet alkotott, minden munkájában felfedezhetőek a múltban gyökerező, jövőt idéző, izgalmas, egyedi megoldások, miközben karizmatikus munkastílusával kollégáit és üzleti partnereit is inspirálta. A megújítás lehetőségét, az újabb kihívásokat kereste egész szakmai pályafutása alatt, és formabontó megoldásainak köszönhetően épületei, fejlesztései halhatatlanná tették. A hazai építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája példaértékű a jövő nemzedékének – emelte ki az elnök.

Kovács Attila a hazai építészeti kultúra fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban is megkapta az ’Év Ingatlanpiaci Szereplőjének’ járó Közönségdíjat, 2016-ban az ’Év vezetője’ elismerésben részesült a Construction & Investment Journal (CIJ) Awards-on, és 2018-ban megkapta a Belváros-Lipótváros által odaítélt ’A Jövő Városáért’ díjat. 2017 és 2019 között az IFK alelnökeként aktív szerepet vállalt az ingatlanszektor szakmai és érdekképviseleti tevékenységében, valamint a hazai ingatlanfejlesztés nemzetközi szakmai konferenciákon való népszerűsítésében.

„Fájdalmasan fiatalon ment el. Bár még sok kiváló elképzelés, projektterv, szakmai kihívás várt volna rá, mégis szinte egy teljes élet munkásságát végezte el, hagyta ránk. Büszke vagyok rá, hogy kollégák lehettünk. Az IFK elnöksége és tagsága őszinte részvétét szeretné kifejezni Attila családjának, barátainak, szeretteinek, és munkatársainak is” – mondta Takács Ernő. 

Rendezvények

  • nov 20

    XI. Ingatlanfejlesztés Napja

    2023-ben, tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Budapest városrendezési szabályzatai

Budapest városrendezési szabályzatai

2023. november 20-án jelent meg a XI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Budapesti tisztviselőtelepek

Budapesti tisztviselőtelepek

2022. november 18-án jelent meg a X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés