Innovatív irodakomplexummal rehabilitálnák a Déli pályaudvar rozsdaövezetét a jövő szakemberei

Átadták az ingatlanfejlesztők az „IFK Talentum 2016” díjat

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által „RESTART és START UP” – Az Y-Z generáció irodái rozsdaövezetben – rehabilitáció a Déli pályaudvarnál” címmel meghirdetett IV. Hallgatói Ötletbörzén az „IFK Talentum 2016” díjat a Budapest Startup Centert tervező csapat vehette át. A IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából kiírt pályázat résztvevőinek egy újrahasznosításra váró budapesti helyszín revitalizációjával, start up cégek számára alkalmas komplexumot, innovatív irodatereket kellett megálmodniuk.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) – hazánk professzionális ingatlanfejlesztő társaságait tömörítő szervezet – immár negyedik alkalommal rendezte meg az Ingatlanfejlesztés Napi rendezvénysorozatot, amelynek eddig minden évben jelentős része volt a felsőoktatás résztvevőiből összeálló csapatoknak kiírt ötletpályázat. Az IFK tagjai 2013-ban hagyományteremtő szándékkal indították ezt a programot, hogy széles körben megismertessék az ingatlanfejlesztők munkáját, annak sokszínűségét, és a már elért sikereket.

ingatlanfejlesztes-napja-2016-1

„A diákokat, mint a jövő szakembereit szeretnénk bevonni a programokba, ezért szándékosan nekik írtuk ki az előző pályázatokat is, amelynek helyszíne 2013-ban a Római Part volt, 2014-ben az OPNI területére kellett megálmodniuk egy modern, XXI. századi, fenntartható egészségügyi intézményt, 2015-ben pedig a Négy-évszakos Balaton címmel a Club Tihanyt kellett újragondolniuk a pályázóknak. Akárcsak az elmúlt években, idén is kiváló anyagokat kaptunk – mondta az IFK elnöke, Takács Ernő.

A Budapest Startup Center terveit kidolgozó csapat vehette át az „IFK Talentum 2016” díjat és a vele járó 500.000 forintos pénzjutalmat az IFK elnökétől, Dr. Takács Ernőtől a IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából rendezett gálavacsorán. A zsűri és az IFK tagjai szerint a nyertesek kompakt helyet formáltak, ahol a lakó-, a munka- és a rekreációs közösségi terek együtt érvényesülnek, kortárs módon, rugalmasan alakítható közösségi belső térképzést kínálnak, amely megfelelően idomulhat egy innovatív csapat igényeihez.

ingatlanfejlesztes-napja-2016-3

A pályázat kiírói arra keresték a válaszokat: hogyan lehet magas növekedési potenciállal rendelkező vállalkozásoknak munkára alkalmas tereket kialakítani egy jelenleg használaton kívüli terület városi környezetbe való környezettudatos visszakapcsolásával. A bírálati szempontok között szerepelt, hogy mind a megvalósításnak, mind a működtetésnek gazdaságilag is elfogadhatónak kell lennie.

Hazánk vezető ingatlanfejlesztő társaságait képviselő szervezet, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület tizenkilenc tagjának képviselői – Atenor Hungary; Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.; Biggeorge Property, CPI Hungary Kft.; ECE Projektmanagement Budapest Kft.; Futureal Development Zrt.; Gránit Pólus; Graphisoft Park SE; HB Reavis Hungary Kft.; Horizon Development Hungary Kft.; InfoGroup; OTP Ingatlan Zrt.; Prologis; Property Market Ingatlanfejlesztő Kft.; Skanska Property Hungary Ltd.; Talentis Group; Trigránit Fejlesztési Zrt.; White Star Real Estate Kft.; WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt. – egyaránt a Budapest Startup Center terveit tartották a legkiválóbbnak a beérkezett pályaművek közül. A zsűri tagjai – Ongjerth Richárd, a Magyar Urbanisztikai Társaság ügyvezető igazgatója, dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, Varga-Ötvös Béla várostervezési közgazdász, Tihanyi Dominika tájépítész és Vicze Gábor, a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület elnöke – egyetértettek abban, hogy a tervek látványosak, jól kidolgozottak és abszolút startupos környezetet mutatnak be.

A nyertes csapat tagjai: Benkő Krisztina (Corvinus Számvitel Msc), Lehotai Bence Gábor (BME Infrastruktúra Építőmérnök Msc), Treszkai Anett (BME Építészmérnök Bsc) és Gyimesi Levente Zsombor (Szent István Egyetem Településmérnök Msc). Az IFK különdíját az Astroffice című projekt kapta (az elismeréshez 300.000 forintos jutalom járt).

A IV. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából megjelent az IFK által elindított, Ingatlanfejlesztés Anno című könyvsorozat következő része is Szabadság tér címmel. Az IFK 2013. november 20-án (ezen a napon volt 1849-ben a Lánchíd avatása) először rendezte meg az Ingatlanfejlesztés Napját. A Lánchíd találó szimbólum a szakmának, ugyanis az ingatlanfejlesztő egy beruházás során „híd” szerepet is betölt, hiszen valamennyi érintettet összeköti egymással.

 

További információ:
Herczeg Dóra, CABBAGE HOUSE, Mobil: +36-30-603-38-51,herczegdora@cabbage.hu

Rendezvények

  • nov 20

    VIII. Ingatlanfejlesztés Napja

    2020-ban, nyolcadik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án. Célunk az volt, hogy bemutassuk, az ingatlanfejlesztő „szakma” sokszínűségét, sokrétűségét és, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a jövő nemzedékre, a jövő szakembereire, ezért 2020-ban is kiemelten foglalkoztunk ezen a napon a diákokkal.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Kórházépítészet Budapesten

„Kórházépítészet Budapesten”

2020. november 20-án jelent meg a VIII. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Magyar Bau, magyar Haus

„Magyar Bau, magyar Haus”

2019. november 20-án jelent meg a VII. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés