2015. július 1. – Tisztújítás és új tagok az IFK-ban

Az elmúlt időszakban több fontos esemény is történt az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület háza táján. 2015 márciusában a tisztújító közgyűlésen újra dr. Takács Ernő kapott bizalmat további két évre az elnöki poszt betöltésére. Két új taggal is bővült az egyesület tagsága, 2015 júniusában csatlakozott a HB Reavis és az InfoGroup a kerekasztalhoz. Az IFK célkitűzése továbbra is a Magyarországon működő legnagyobb, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, az épített környezet minőségének fejlesztése.

Az új elnökség megválasztására 2015 márciusában került sor, miután lejárt az elnökség 2 éves mandátuma. Az új elnökség tagjai: dr. Takács Ernő, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vezérigazgatója (eddigi elnök), Angel Gábor, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. vezérigazgatója (eddigi alelnök) és Gresó György, a Trigránit Development fejlesztési igazgatója (új alelnök).

Az egyesület tagságát 2015 júniusától a nemzetközi tulajdonú HB Reavis csoport valamint egy 100%-ban magyar tulajdonú cég, az InfoGroup Ingatlanfejlesztő cégcsoport erősítik, akik szakmai tudásukkal szeretnék segíteni az IFK-t a céljaik elérésében.

„Nagy öröm számunkra, hogy újabb két, neves ingatlanfejlesztő céget köszönthetünk tagjaink között. Ez azt is jelenti, hogy egyre több cég látja ismét pozitívan a gazdaságot, és egy a célunk továbbra is: építsünk, munkát adjunk és értéket teremtsünk!” – nyilatkozta dr. Takács Ernő, az IFK elnöke.

„Nagy várakozással nézünk a közös munka elé az IFK-val, melynek szakmai presztízse mellett előremutató terveinek megismerése győzött meg minket arról, hogy érdemes csatlakoznunk. Reméljük a HB Reavis Csoport szerteágazó hazai és nemzetközi tapasztalata hozzáadott értéket jelent majd tagtársaink számára és segíti a kerekasztal munkájának hatékonyságát.” – mondta Radnóty Zoltán, a HB Reavis magyarországi ügyvezetője.

„Az InfoGroup számára is nagy jelentőséggel bír a szakmai elithez való csatlakozás, így lehetőség nyílik a hatékonyabb véleménynyilvánításra a céget érintő kérdésekben. A szervezet tevékenységének köszönhetően, a piaci információk alapján egy-egy kiemelt téma, mint például jelenleg az új lakás ÁFA helyzet, eredményes kezelésére is jelentős esély mutatkozik”- mondta Székely Ádám ügyvezető.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület immár 7. éve folytatja lobbi tevékenységét az ingatlanfejlesztői ágazat munkáját segítendő, átlátható és kiszámítható településfejlesztési, építéshatósági szabályrendszer elérés érdekében.

Az IFK további célkitűzései között szerepel az idei évben immár harmadjára megrendezésre kerülő Ingatlanfejlesztés Napja c. programsorozat népszerűsítése, amelyen keresztül betekintést lehet nyerni az ingatlanfejlesztők munkásságába, a szakma összetettségébe. Ebben az évben is kiírásra került felsőoktatásban tanuló diákok számára egy ötletpályázat, amely az elmúlt években is nagy sikert aratott. Továbbá 2015. november 20-án megjelenik az IFK által elindított, Ingatlanfejlesztés Anno c. könyvsorozat következő része is.

Kapcsolat: Ruff Zsuzsannna titkár, 06-30-955-7859, email: ruffzsu@ifk-egyesulet.hu

Háttérinformáció:

IFK:

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2009-ben jött létre a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével. Az IFK feladata a Magyarországon működő, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, célja az épített környezet minőségének fejlesztése. Az Egyesület munkájával arra törekszik, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztéseket világos szabályrendszer alapján, a funkcionalitás szempontjainak szem előtt tartásával, esztétikusan és gazdaságosan lehessen megvalósítani a tulajdonosok, a felhasználók és az épített környezet használói érdekében. Az IFK tagjai: CPI Hungary Kft., AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft., BN Ingatlanfejlesztő Zrt., Futureal Development Zrt., OTP Ingatlan Zrt., Skanska Magyarország Ingatlan Kft., Trigránit Fejlesztési Zrt. , WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt., ECE Projektmanagement Kft., Graphisoft Park SE, Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., Prologis Hungary Management Kft., Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. Horizon Development Ingatlanfejlesztő Kft., InfoGroup Ingatlanfejlesztő és Befektető Cégcsoport, HB Reavis Hungary Kft.

A HB Reavis Csoportról

A HB Reavis Hungary a HB Reavis Csoport tagja, piacvezető ingatlanfejlesztő vállalat, amely 2007 óta van jelen a magyar piacon. Az HB Reavis Csoport Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, az Egyesült Királyságban valamint Törökországban van jelen, több mint 400 szakembert foglalkoztat. A vállalat 1993-as megalakulása óta számos sikeres projektet tudhat magáénak irodai, kereskedelmi és logisztikai területen, több mint 750 000 négyzetméter bruttó bérbeadható terület kiépítésével, valamint további 1 millió négyzetméternyi terült fejlesztése áll az engedélyezési vagy építési szakaszban. A HB Reavis Csoport több mint nettó 964 millió euró tőkével rendelkező vállalat, 1,8 milliárd euró értékű eszközportfoliót kezel, integrált üzleti modellje egyesíti a fejlesztést, építést, vagyonkezelést és a befektetések kezelését is. A HB Reavis erős piaci pozícióját alátámasztja a CEE Quality Award „Az év fejlesztője 2015-ben” kategóriája, valamint az Eurobuild Awards „Az év irodafejlesztője a kelet-közép-európai régióban” díj elnyerése.

InfoGroup:

Az 1990-ben alakult InfoGroup cégcsoport ma Magyarország egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője. A magyar magánszemélyek által alapított és magyar tulajdonban lévő vállalat értékesítési és bérbeadási céllal, elsősorban saját tulajdonú telkeken valósít meg iroda, ipari-és lakóingatlan-beruházásokat.

2012 óta komplex ipari beruházásokban való tulajdonosi szerepvállalás és projekt menedzsment is erősíti a cég tevékenységeit. A cégcsoport 2013 óta aktív a kockázati tőkebefektetések területén és inkubátorházat is alapított kezdő vállalkozások támogatására.

Több mint 30 sikeres projekt fejlesztése köthető a céghez a kereskedelmi és a lakóingatlan piacokon, melyek összértéke meghaladja a 84 millió eurót.

Az InfoGroup folyamatban lévő befektetéseinek értéke eléri a 33 millió eurót.