Tisztelt Hallgató!

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2021-ben már kilencedszer írja ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára Ötletpályázatát! Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt hét évben a csapatok szép számban vettek részt a pályázatunkon, és nagyon szép, komplex pályázati anyagokat nyújtottak be.

Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottunk az ötletpályázat alapjául, a 2021. évi pályázatunk címe:

Ingatlanfejlesztés megújult szemlélettel - ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből - pályázat szakmai mentorokkal

Választható témakörök:

1. Budafok városközpont és Duna part rehabilitációja és beépítése – A városrész egyre népszerűbb lakhatási célpont, köszönhetően a gyorsan javuló közlekedésnek. Kettős feladat, a meglévő városközpont valódi szerephez juttatása és egyben új városi terület kialakítása a Duna part beépítetlen részén. Megvélő ingatlanállomány kihasználtságának vizsgálata és új hasznosítási lehetőségek. Kereskedelmi és szociális jellegű beruházások. A területek infrastruktúrájának és tájépítészetének kialakítása.

2. Hajógyári sziget – fesztiválközpont és szabadidő park – Idén is elmarad a fesztivál. Ez alkalmat teremt arra, hogy a területhasználatot újra értékeljék. Egyrészt Európa egyik legjobb nyári fesztiválját érdemes megújítani úgy, hogy kellő elővigyázatossággal és mégis tejesen szabadon lehessen itt egy ekkora eseményt lebonyolítani. Egy nagy hiányosságot is érdemes bepótolni: hogyan legyen négy évszakos a terület. Állandó és ideiglenes felépítmények elhelyezése, tárolása. Emellett a környezetvédelmi szempontok figyelembevétele, zöldterületek kialakítása is fontos cél.

3. SSC a COVID után – Hogyan változtak meg az elvárások a munkahelyekkel szemben a járvány hatására? Miként néz majd ki a jövő SSC irodája – egy legalább 3.000 – 5.000 m2-es SSC irodaház megtervezése, néhány minta home office kialakítás mellett. Mik a társadalomtudományi változások, szociológia hatások, amiket ezen területek kialakításánál figyelembe kell venni? Mennyiben változtak meg a munkaadói és munkavállalói elvárások a járvány hatására – és mi az, ami ebből tényleg megvalósítható?

Az IFK jelen pályázati felhívással arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mennyire összetett feladat az ingatlanfejlesztés, milyen sok különböző szempont és szakterület összehangolására van szükség akár csak egy megfelelő koncepció összeállításához is. Várjuk az ötletes, izgalmas pályázatokat!

Üdvözlettel,
dr. Takács Ernő
Elnök
Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Pályázati kiírás letöltése


Még nem regisztrált?
Kattintson ide!

Pályázat leadási határideje:
2021. október 31. 12:00

Hátralévő idő:

2021 © IFK Egyesület Minden jog fenntartva.