Uszodát jutalmaztak az ingatlanfejlesztők

Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület különdíj a Média Építészeti Díjátadón

2012. október 26. – Az új kecskeméti versenyuszoda és élményfürdő és annak tervezői nyerték az Építészfórum által nyolcadik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja rendezvény különdíját. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület által második alkalommal átadott elismerése Mikó László vezető tervező munkáját tartotta a legjobbnak a beküldött pályamunkák közül.

 Az idei Média Építészeti Díja rendezvényen a magyarországi ingatlanfejlesztőket tömörítő Egyesület; az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület második alkalommal adott át különdíjat.

A nevezett épületek tervezői közül azokat kívánták jutalmazni, akinek a munkájában az építészeti minőség oly módon jelenik meg, hogy azzal együtt az épület felhasználói számára funkcionális, hosszú távon gazdaságosan működtethető épület valósult meg, az alkalmazott építészeti eszközök reflektálnak az épület rendeltetésére és a tervezésben és megvalósulásban a fenntarthatósági szempontok megfelelő súllyal szerepet töltenek be.

Az Egyesület választása a Mikó László vezető tervező irányításával készült kecskeméti versenyuszoda és élményfürdőre esett.

„Az uszodára azért esett a választásunk, mert egyszerű, a funkcionális igényeknek megfelelő építészeti eszközökkel hozta létre az épületegyüttest. Az épület korszerű anyagokból épült, megjelenése nem hivalkodó és harmonikusan illeszkedik környezetéhez.” hangsúlyozta Árendás Gergely, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az uszoda Kecskeméten található a  Csabay Géza körúton, a város sportolásra, szabadidő eltöltésre kijelölt részén. A versenyuszodarész 10 pályás 50 m-es medencét, 25 m-es bemelegítő medencét és tanmedencét tartalmaz 750 fős lelátóval. Az élménytér 1700 m2 vízfelülettel belső és külső élménymedencéket, csúszdákat, szaunát, gyógyászati és fitnesz-szolgáltatást kínál. A létesítmény öltözőkapacitása 1300 fő, két étterem és üzlet működik benne. Az uszoda jelenleg próbaüzemben működik; a 13 000 m2 alapterületen, 6 milliárd Ft értékben megvalósult beruházás műszaki átadása folyamatban van.

Részletes bemutatás: http://epiteszforum.hu/node/20318

Rendezvények

  • nov 20

    VIII. Ingatlanfejlesztés Napja

    2020-ban, nyolcadik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án. Célunk az volt, hogy bemutassuk, az ingatlanfejlesztő „szakma” sokszínűségét, sokrétűségét és, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a jövő nemzedékre, a jövő szakembereire, ezért 2020-ban is kiemelten foglalkoztunk ezen a napon a diákokkal.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Kórházépítészet Budapesten

„Kórházépítészet Budapesten”

2020. november 20-án jelent meg a VIII. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Magyar Bau, magyar Haus

„Magyar Bau, magyar Haus”

2019. november 20-án jelent meg a VII. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés