Új alelnököket választott az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

2012. március 21. – A közelmúltban tartotta közgyűlését az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), melyen új alelnököket választott a tagság. A két új alelnök dr. Takács Ernő, a Talentis Holding Zrt. vezérigazgatója és Kocsány János, a Graphisoft Park SE vezérigazgatója. Az Egyesület elnöke további egy évre dr. Árendás Gergely marad. Az IFK feladata a Magyarországon működő legnagyobb, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, az épített környezet minőségének fejlesztése.

Az újonnan megválasztott elnökség tagjai: dr. Árendás Gergely elnök és a két új alelnök: dr. Takács Ernő, a Talentis Holding Zrt. vezérigazgatója és Kocsány János, a Graphisoft Park SE vezérigazgatója.

Az új összetételű elnökség egyik legfőbb célja tovább folytatni az Egyesület alapításakor, 2009-ben meghatározott és a korábbi vezetőség által elkezdett munkát. Az elnökség kiemelt feladatának tartja az átlátható és kiszámítható településfejlesztési, építéshatósági szabályrendszer elérését Magyarországon és hatóságokkal való szorosabb együttműködés kialakítását az ingatlanpiacot érintő szabályozási kérdésekben. Az IFK tagja az Országos Építésügyi Fórumnak, rendszeres egyeztetéseket folytat a szektort érintő szabályozási kérdésekről az illetékes szervezetekkel. Célkitűzéseik közé tartozik továbbá a tagvállalatok társadalmi felelősségvállalási tevékenységének kiterjesztése, az épített környezethez kapcsolódó társadalmi értékek fokozott védelme, az ingatlanpiaci szereplők és a gazdaság egyéb ágainak szervezetei közötti párbeszéd kiépítése, valamint az ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos oktatási programok támogatása.

További információ:

Zempléni Dóra, az IFK kommunikációs tanácsadója

Tel: 06 (30) 396-0596; e-mail: zempleni.dora@zempleni.org

Háttér-információ:

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2009-ben jött létre a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével. Az IFK feladata a Magyarországon működő legnagyobb, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, célja az épített környezet minőségének fejlesztése. Az Egyesület munkájával arra törekszik, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztéseket világos szabályrendszer alapján, a funkcionalitás szempontjainak szem előtt tartásával, esztétikusan és gazdaságosan lehessen megvalósítani a tulajdonosok, a felhasználók és az épített környezet használói érdekében. Az IFK tagjai: Ablon Ingatlanfejlesztő Kft., AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft., Biggeorge’s-NV Zrt., Futureal Development Zrt., IVG Development Hungary Kft., Orco Vagyonkezelő Kft. , Skanska Magyarország Ingatlan Kft., Trigránit Fejlesztési Zrt. , WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt., ECE Projektmanagement Kft., Graphisoft Park SE, Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., Prologis Hungary Management Kft., Talentis Group, Codic Hungary Kft.

Rendezvények

  • nov 20

    VIII. Ingatlanfejlesztés Napja

    2020-ban, nyolcadik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án. Célunk az volt, hogy bemutassuk, az ingatlanfejlesztő „szakma” sokszínűségét, sokrétűségét és, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a jövő nemzedékre, a jövő szakembereire, ezért 2020-ban is kiemelten foglalkoztunk ezen a napon a diákokkal.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Kórházépítészet Budapesten

„Kórházépítészet Budapesten”

2020. november 20-án jelent meg a VIII. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Magyar Bau, magyar Haus

„Magyar Bau, magyar Haus”

2019. november 20-án jelent meg a VII. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés