I. Ingatlanfejlesztés Napja

2013. november 20.

I. Ingatlanfejlesztés Napja

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület – mint a hazai professzionális ingatlanfejlesztő vállalatok reprezentatív szakmai szervezete – szakmai érdekeinek képviselete mellett törődik épített környezeti örökségünk védelmével és megújításával, sőt az ingatlanfejlesztői hivatás széleskörű megismertetésével is. Ezért hagyományteremtő céllal idén első ízben rendezzük meg az Ingatlanfejlesztés Napját, méghozzá november 20.-án. Hosszasan kerestünk egy olyan időpontot, amely megfelelő apropót szolgáltat számunkra, és amelyet a közvélemény is könnyen az ingatlanfejlesztői tevékenységhez kapcsolhat. Nos, ezen a napon volt 1849-ben a Lánchíd avatása. Átadtak ekkor egy hidat, amely összekapcsolt két várost és országrészt, hiszen amíg egy fal elválaszt, addig egy híd mindig összeköt. Kevesen gondolják, de a Lánchíd ebből a szempontból is találó szimbólum számunkra. Az ingatlanfejlesztő ugyanis egy beruházás során „híd” szerepet is betölt, hiszen összeköti egymással a projekt egyes szereplőit: az építész-tervezőt, a kivitelezőt, a finanszírozót, a befektetőt, és a végfelhasználókat és valamennyi érintettet.

PROGRAMOK:

8.00 – 9.00 Kerekasztal beszélgetés a Jazzy rádió Millásreggeli című műsorában
Téma: az ingatlanfejlesztés múltja, jelene és jövője

9.00 – 15.00 Study Tour építész hallgatók részére
(épület/projektbejárások – Párisi nagyáruház, Green House, Harsánylejtő)

11.00 – 11.30 “Az Ingatlanfejlesztők az Életért” sajtótájékoztató
(helyszín: Graphisoft Park, résztvevők: IFK, MBSZ, Országos Mentőszolgálat, Magyar Nemzeti Szívalapítvány)

18.00 Gálavacsora szakmai partnereink számára
(helyszín: Gerbeaud Étterem, Átrium terem, Budapest, Vörösmarty tér 7-8.) – IFK Talentum Díj 2013 átadása

Gálavacsoránkon megvendégeltük az egyesületünk számára fontos szakmai partnereket.
A gálavacsora fő eseménye az IFK által, 2013. szeptemberében meghirdetett Hallgatói Ötletpályázat eredményhirdetése volt. Kizárólag főiskolai, egyetemi hallgatók részére hirdettük meg Ötletpályázatunkat „Római Part 2100” vízió néven, amelyre összesen 10 pályázat érkezett. A 3 legjobb pályázat csapata meghívást kapott a gálavacsorára és prezentálhatták ötletüket a vendégek előtt. A nyertes csapatnak – A Budapesti Corvinus Egyetem 4 fős csapatának – a prezentációk után adtuk át megérdemelt jutalmukat, az „IFK Talentum 2013” díjat.

A 3 döntős pályamunkát itt megtekinthetik:

Minden kedves résztvevőnek ezúton is köszönjük részvételét, találkozzunk 2014. november 20-án, a II. Ingatlanfejlesztés Nap programjainkon újra!

• Elhunyt Kovács Attila

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagvállalatai és elnöksége búcsúznak az innovatív ingatlanfejlesztőtől, kiváló szakembertől, inspiráló kollégától és nagyszerű baráttól, Kovács Attilától.

2021. február 16.

• Ingatlanfejlesztők: az irodaházak felkészültek az irodahasználók visszatérésére

Az irodaházak üzemeltetői felkészültek rá, hogy a járvány enyhülésével egyre több dolgozó tér vissza a munkahelyére a home office-ból – jelentette be Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke.

2020. május 20.