Tisztelt Hallgató!

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2020-ban már nyolcadszor írja ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára Ötletpályázatát! Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt hét évben a csapatok szép számban vettek részt a pályázatunkon, és nagyon szép, komplex pályázati anyagokat nyújtottak be.

Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottunk az ötletpályázat alapjául, a 2020. évi pályázatunk címe:

Ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből – pályázat szakmai mentorokkal

Választható témakörök:

1. Volt Józsefvárosi Pályaudvar területére városfejlesztési és beépítési koncepcióterv – 77 hektáros terület megújulásának előkészítése. A terület infrastruktúrájának megtervezése, új hasznosítási lehetőségek vizsgálata, tervezése. Mindehhez figyelembe véve az időközben a területen megvalósított új beruházásokat, és a tervezett állami és fővárosi fejlesztéseket. A pályaudvar 2005 óta nem üzemel, míg a MÁV járműjavítót 2009-ben zárták be.

2. Ideiglenes tartózkodásra alkalmas város létesítése – Természeti katasztrófa, járvány esetén elképzelhető, hogy nagyobb létszámú lakosság ideiglenes elhelyezését kell megoldani. Egy mintegy 60 ha-os területen 4-5.000 fő részére élhető, és működő környezetet kell úgy kialakítani, hogy akár fél-egyéves tartózkodásra is alkalmas legyen egy-egy alkalommal a terület.

3. Modern iroda vagy lakóépület és környezete a COVID után – Gondolkodásunk alapvetően megváltozott a járvány hatására, más elvárásaink vannak a közösségi terekkel kapcsolatban, még nagyobb a szerepe a higiéniának. A feladat olyan megoldások bemutatása, melyekkel meg tudjuk óvni magunkat és környezetünket a járványok terjedésétől a hétköznapok során.

Az IFK jelen pályázati felhívással arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mennyire összetett feladat az ingatlanfejlesztés, milyen sok különböző szempont és szakterület összehangolására van szükség akár csak egy megfelelő koncepció összeállításához is. Várjuk az ötletes, izgalmas pályázatokat!

Üdvözlettel,
dr. Takács Ernő
Elnök
Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Pályázati kiírás letöltése


Még nem regisztrált?
Kattintson ide!

Pályázat leadási határideje:
2020. november 10. 23:59

Hátralévő idő:

2020 © IFK Egyesület Minden jog fenntartva.