Tisztelt Hallgató!

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2022-ben már tizedszer írja ki felsőoktatásban tanuló hallgatók számára Ötletpályázatát! Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt hét évben a csapatok szép számban vettek részt a pályázatunkon, és nagyon szép, komplex pályázati anyagokat nyújtottak be.

Ebben az évben ismét izgalmas területeket választottunk az ötletpályázat alapjául, a 2022. évi pályázatunk címe:

Gondold újra, rozsdátlaníts! - ingatlanfejlesztési tanulmány készítése a kiíró által megajánlott témakörökből - pályázat szakmai mentorokkal

Választható témakörök:

1. Tétényi úti üzletközpont és környezete (Bikás Park mellett) – revitalizáció vagy valami új? – Újbuda egyik legforgalmasabb csomópontjában található népszerű, ám a 1980-as évek óta szinte változatlan állapotban lévő épületegyüttes jelen formájában méltatlan a környezetéhez. Megújítása vagy teljesen új projekt megvalósítása is megoldás lehet. A jelenlegi szolgáltatásokra van igény, ám kérdés, hogy az Etele Pláza mellett mennyire szükséges ezeket itt fenntartani, vagy akár kiegészíteni.

2. Budatétény és a Hárosi-Duna part rehabilitációja és beépítése – Rozsdaövezeti terület megújítása mintegy 6 hektáron, a Furnér Művek és a Hárosi-Duna part közötti terület kialakítása. Kertvárosias vagy „belvárosias” kialakítás is lehetséges. Emellett fontos a Duna parttal való kapcsolat megnyitása, az élővilág védelmével. A terület infrastruktúrájának és tájépítészetének kialakítása.

3. Újpesti Dunapart revitalizációja a vasúti híd lábánál – hasznosítás a változási tilalom feloldása után – az összesen legalább 16 hektáros terület lehető legjobb hasznosításának megtalálása, a Dunapart életre keltése. Újpest lakosságának közösségi tér kialakításával, a vízpart elérhetőségének biztosítása, emellett gazdaságilag is életképes fejlesztési terv elkészítése. A terület működésének biztosításához szükséges funkciók megtervezése.

Az IFK jelen pályázati felhívással arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy mennyire összetett feladat az ingatlanfejlesztés, milyen sok különböző szempont és szakterület összehangolására van szükség akár csak egy megfelelő koncepció összeállításához is. Várjuk az ötletes, izgalmas pályázatokat!

Üdvözlettel,
dr. Takács Ernő
Elnök
Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

Pályázati kiírás letöltése


Még nem regisztrált?
Kattintson ide!

Pályázat leadási határideje:
2022. november 2. 12:00

Hátralévő idő:

2022 © IFK Egyesület Minden jog fenntartva.