Műanyagfeldolgozó épületet jutalmaztak az ingatlanfejlesztők Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület különdíj a Média Építészeti Díjátadón

2011. október 25. – A Mikropakk Black II. műanyag feldolgozó üzemépület és annak tervezője nyerte az Építészfórum által hetedik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja rendezvény különdíját. Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület által, idén először alapított elismerés a tervező Geon Építészstúdió munkáját tartotta a legkiválóbbnak a beküldött pályamunkák közül.

Az idei Média Építészeti Díja rendezvényen a magyarországi ingatlanfejlesztőket tömörítő Egyesület; az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület különdíjat hozott létre.

A nevezett épületek tervezői közül azokat kívánták jutalmazni, akinek a munkája magánberuházásban épült, az építészeti minőség oly módon jelenik meg, hogy azzal együtt az épület felhasználói számára funkcionális, hosszú távon gazdaságosan működtethető épület valósult meg, az alkalmazott építészeti eszközök reflektálnak az épület rendeltetésére és a tervezésben és megvalósulásban a fenntarthatósági szempontok megfelelő súllyal szerepet töltenek be.

Az Egyesület választása a Geon Építészstúdió által tervezett Mikropakk Black II. műanyagfeldolgozó üzemépületre esett.

„A Geon építészstúdió által tervezett épület Magyarországon egy esztétikai értelemben elhanyagolt szektor, az ipari fejlesztések területén valósult meg. A létesítmény maximálisan megfelel a megbízói igényeknek, alkalmas funkcióját gazdaságosan betölteni, ugyanakkor mindezt úgy teszi, hogy kortárs, igényes környezetet biztosít a munkatársak számára. Ipari létesítményekben dolgozóknak ritkán adatik meg az a szerencse, hogy építészetileg is értékes épületben dolgozhatnak.” hangsúlyozta Árendás Gergely, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az épület a Salgó Vagyon Kft. kezelésében lévő ipari parkon belül helyezkedik el. A terület beépítetlen zöldterület volt, faállomány nélkül, északról a vasút határolja, nyugati irányból közvetlen szomszédja az RPM Hungária Kft. A terület az ipari park belső teherforgalmi útjáról feltárható. Részletes bemutatás: http://epiteszforum.hu/node/18635

További információ:
Zempléni Dóra, az IFK kommunikációs tanácsadója
Tel: 06 (30) 396-0596; e-mail: zempleni.dora@zempleni.org

Háttér-információ:
Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület 2009-ben jött létre a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével. Az IFK feladata a Magyarországon működő, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, célja az épített környezet minőségének fejlesztése. Az Egyesület munkájával arra törekszik, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztéseket világos szabályrendszer alapján, a funkcionalitás szempontjainak szem előtt tartásával, esztétikusan és gazdaságosan lehessen megvalósítani a tulajdonosok, a felhasználók és az épített környezet használói érdekében. Az IFK tagjai: Ablon Ingatlanfejlesztő Kft., AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft., Biggeorge’s-NV Zrt., Futureal Development Zrt., IVG Development Hungary Kft., Orco Vagyonkezelő Kft. , Skanska Magyarország Ingatlan Kft., Trigránit Fejlesztési Zrt. , WING Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt., ECE Projektmanagement Kft., Graphisoft Park SE, Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., Prologis Hungary Management Kft., Talentis Group, Codic Hungary Kft.

Rendezvények

  • nov 20

    XI. Ingatlanfejlesztés Napja

    2023-ben, tizenegyedik alkalommal rendeztük meg Ingatlanfejlesztés Napja című programsorozatunkat, november 20-án.

    Program

Hírek

Kiadványaink

Budapest városrendezési szabályzatai

Budapest városrendezési szabályzatai

2023. november 20-án jelent meg a XI. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés

Budapesti tisztviselőtelepek

Budapesti tisztviselőtelepek

2022. november 18-án jelent meg a X. Ingatlanfejlesztés Napja alkalmából a Budapest Anno újabb kötete.

Letöltés