Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület

2013.március 25. – Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesülettel (IFK), azzal a céllal, hogy szorosabbá fűzze a kapcsolatát Magyarország legjelentősebb ingatlanfejlesztőit tömörítő szervezetével. Mindezt annak érdekében, hogy a magyarországi ingatlanbefektetések, szolgáltatások iránt érdeklődők versenyképes, piaci ajánlatokat kaphassanak a HITÁ-n keresztül.

A megállapodás értelmében a HITA vállalja, hogy tájékoztatást nyújt az ingatlanfejlesztőknek az általa működtetett és elérhető pályázati lehetőségekről, valamint egyéb támogatás feltételeiről. Továbbá aktív szerepet vállal abban, hogy magyar beszállítókkal ismertesse meg az IFK tagvállalatait, azaz közvetíti az Egyesület tagvállalatait érintő üzletfejlesztési lehetőségeket.

„A HITA egyik kiemelt feladatai közé tartozik a külföldi cégek magyarországi befektetéseinek ösztönzése és az üzletfejlesztés támogatása. Rendkívül fontos, hogy a potenciális befektetők kapcsolatot tudjanak létesíteni a magyarországi professzionális fejlesztőkkel, és az általuk nyújtott szolgáltatások ajánlatai eljussanak hozzájuk.” – hangsúlyozta Árendás Gergely, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke.

Az IFK a maga részéről elkötelezte magát arra, hogy jobban megismertesse tagvállalataival a HITA tevékenységét és az általa nyújtott szolgáltatásokat. Egyben vállalja, hogy rendszeresen tájékoztatja a HITÁ-t azokról az igényekről, amelyekben a Hivatal közreműködése, szakmai támogatása lehetséges, illetve szakmai tudásával segíti a Hivatal munkáját a szektort érintő megkeresések megválaszolásában.

Mindkét fél a jövőben kölcsönösen biztosítja a másik számára a szakmai rendezvényeken való részvételt és lehetővé teszi a fontosnak tartott információk átadását. A megállapodás értelmében az IFK és a HITA félévente egyeztet tapasztalataikról, ezek alapján pedig javaslatokat tesznek a partnerség bővítésére.

közvetíti az Egyesület tagvállalatait érintő üzletfejlesztési lehetőségeket.